خطای 404 گوگل، اروری هست که وقتی با آن روبهرو میشوید، حس خوشایندی را به شما نمیدهد و در حقیقت به شما میگوید که تلاش شما برای جستجویی که دنبال آن بودهاید بی نتیجه بوده است و همین موضوع برای کاربران بسیار آزار دهنده میباشد. البته جای نگرانی زیادی نیست، زیرا not found خطای 404 در بیشتر سایتها رخ میدهد. اگر شما هم به عنوان صاحب یک وبسایت با خطا 404 روبهرو شدید و قصد رفع آن را دارید تا انتها این مقاله ما را همراهی بفرمایید.
خطای 404 به چه معنی است؟
یکی از رایجترین خطاهای سایت، خطای 404 است که از سمت کاربر و کدی از وضعیت پروتکل HTTP میباشد که آن را با عنوان صفحه مورد نظر یافت نشد، خواهید دید. این اخطار نشان میدهد که وب سرور قادر نیست صفحه درخواستی کاربر را پیدا نماید که خود میتواند ناشی از اختلال در میزبانی وب سرور، تنظیمات نادرست دامنه سایت یا لینکهای شکسته باشد. به طور کلی خطای 404 گوگل زمانی رخ میدهد که فردی بخواهد بر حسب نیاز و جستجو خود وارد یک صفحه اینترنتی و یا آدرس URL شود ولی آن صفحه قادر به نمایش مطالب مورد نظر نباشد. دقت نمایید که این خطای بسیار رایج محدودیتی ندارد و در هر سیستم عامل و نرم افزار وبگردیای نشان داده میشود.
چه زمانی با خطای 404 مواجه میشویم؟
همانطور که گفتیم خطای 404 گوگل در اینترنت دلایل متفاوتی دارد. زمانی که بخواهید به یک صفحه اینترنتی که لینک آن عوض شده و یا آن صفحه به طور کامل پاک شده دسترسی پیدا نمایید، خطای 404 رخ خواهد داد. عوامل دیگری نیز هستند مانند:
- وجود نداشتن دامنه مورد نظر
- به دلیل خطای تایپی لینک صفحه اینترنتی را درست وارد نکرده باشید.
- سرور از بین رفته باشد.
- هاست شما دچار ضعف و مشکل شده باشد.
تاثیر خطای 404 در سئو سایت
وجود صفحات خطای 404 گوگل به طور غیر مستقیم بر روی سئو سایت تاثیر میگذارند. دلایلی که در زیر به آنها اشاره کردیم میتواند روی سئو سایت شما تاثیر منفی داشته باشد.
- وقتی لینکهای داخلی یک صفحه از سایت به صفحه 404 بروند، به آن لینک شکسته گفته میشود. لینکهای شکسته تجربه کاربری بدی را به همراه دارند همچنین باعث اختلال در کار کراولرهای گوگل خواهند شد.
- هیچوقت نباید صفحات مهم که شامل محصولات و خدمات سایت میباشند پاک گردد و خطای 404 دهند زیرا با حذف این صفحات، پیج رنک و دامین آتوریتی سایتتان افت خواهد کرد و در نهایت نتیجه رتبه کل سایتتان کاهش خواهد یافت. اگر به هر دلیلی مجبور به پاک کردن صفحات با ارزش و مهم سایت خود شدید، به سرعت آنها را با صفحات با ارزش دیگر جایگزین نمایید.
- زمانی که نتیجهی جستجوی لینکی توسط کاربر، ارور 404 باشد، رباتهای هوشمند گوگل تشخیص خواهند داد که این صفحه دیگر وجود نخواهد داشت و آن صفحه را از حالت ایندکس خارج مینمایند. دقت کنید با خارج شدن هر URLای از ایندکس گوگل، تمام لینکهای داخلی و بک لینکهای آن صفحه نیز ارزش خود را از دست خواهند داد.
رفع خطای 404 سایت
اگر صاحب وبسایت هستید و با صفحات 404 در وبسایت خود مواجه شدید، میتوانید با انجام یکسری اقداماتی، خطای 404 خود را برطرف نمایید.
- ریدایرکت 301 صفحات 404
از سادهترین روشها برای رفع ارور 404 ریدایرکت نمودن کاربران و رباتهای موتور جستجو به دیگر صفحات مرتبط میباشد.
- بازیابی مجدد صفحات
اگر با حذف نمودن صفحهای همچنان هم تقاضا برای آن به شکل زیادی وجود دارد و نیز صفحه مناسبی برای ریدایرکت کاربران نیست، بهتر است تا صفحه اصلی یا صفحات مرتبط را بازیابی نمایید.
- اصلاح لینکها
حتماً صفحات داخلی وبسایت خود را مشاهده بفرمایید و در صورت لینک شکسته که باعث ایجاد خطای 404 شده است، در سریعترین زمان ممکن لینک را ویرایش کنید.
- ایجاد صفحه 404 سفارشی
از بهترین راهها برای برطرف کردن خطای 404 ایجاد نمودن صفحات سفارشی میباشد تا هر زمانی که کاربر با خطای 404 مواجه شد، به یک صفحه مرتبط هدایت گردد. با ساختن یک صفحه 404 سفارشی شما میتوانید از خروج کاربران از سایت خود جلوگیری کنید و بانس ریت سایتتان را کاهش دهید.
- پاک کردن کش مرورگر
از دیگر اقداماتی که میتوانید انجام دهید پاک نمودن کش مرورگرتان میباشد. حافظه کش را پاک کنید و مجدداً رفرش نمایید.
خطای 404 در وردپرس
بعد از تشخیص و پیدا کردن صفحات 404 سایت وردپرسی خود، میتوانید با انجام اقدامات زیر آنها را برطرف نمایید. اگر نمیدانید که چگونه باید اینگونه صفحات را پیدا کنید در مقاله لینک شکسته و تاثیر آن بر سئو به آن پرداختهایم.
- از قسمت setting سایت خود، بخش permalinks را انتخاب نمایید تا تنظیماتتان به روز شوند. برای انجام این کار روی دکمه save changes بزنید.
در اکثریت مواقع با انجام این کار خطای 404 در وردپرس را برطرف مینمایید، ولی اگر باز هم درست نشد، میبایست فایل .htaccess خودتان را به صورت دستی به روز نمایید.
- وارد هاست خود شوید و وارد دایرکتوری wp-content شوید و به دنبال فایل .htaccess بگردید. بر روی فایل مورد نظر کلیک راست کنید و گزینه File Permissions را انتخاب نمایید.
از سادهترین کارهایی که میتوانید برای رفع خطای 404 در وردپرس در این مرحله انجام دهید این است که به صورت موقت فایل را با تغییر مجوزها به 666 قابل نوشتن نمایید.
مجدداً مرحله قبلی را در بخش تنظیمات Permalink انجام بدهید و تغییرات را ذخیره نمایید. دقت داشته باشید که فراموش نکنید بعد از انجام این اقدام، دسترسی را به 660 بازگردانید. همچنین شما قادر خواهید بود کد زیر را به صورت دستی به فایل .htaccess خود اضافه نمایید.
BEGIN WordPress #
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
/ RewriteBase
RewriteRule ^index\.php$ – [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>
END WordPress #
حالات مختلف نمایش صفحه 404
- Error 404
- Not found 404
- The requested URL was not found on this server
- HTTP 404
- Error 404 Not Found
- File or directory Not Found
- HTTP 404 not Found
- Page Not Found 404
با تعداد صفحات 404 زیاد در سایتمان چه کنیم؟
شاید این سوال برای شما پیش آید که اگر خطای 404 زیادی در سایتتان داشته باشید، برای برطرف نمودن آنها از کجا باید شروع کنیم؟ در چنین مواقعی باید کارهای خودمان را اولویت بندی نماییم. دقت کنید که اگر ارور 404 شما مربوط به صفحه نخست، تماس با ما، دسته بندی محصولات و خدمات میباشد، میبایست حتماً در سریعترین زمان ممکن با استفاده از روشهای رفع خطای 404 نسبت به رفع آنها اقدام نمایید. شما با استفاده از ابزار سرچ کنسول گوگل نیز میتوانید not found خطای 404 در گوگل را شناسایی نمایید.
سخن پایانی
در این مقاله از آساوردپرس تلاش کردیم تا در رابطه با not found خطای 404 که نشان میدهد صفحهای را که شما در جستجوی آن هستید وجود ندارد، اطلاعاتی در اختیارتان قرار دهیم.
Leave A Comment