اگر در حوزهی طراحی سایت و یا در زمینههای مربوط به آن فعالیت داشتهاید، قطعاً نام CMS یا سیستم مدیریت محتوا را زیاد شنیدهاید. به طور کلی روشها و زبانهای برنامهنویسی متعددی برای طراحی سایت وجود دارند و هر کسی با توجه به نیاز خود میتواند از آنها استفاده کند. شما هم اگر بخواهید مناسبترین انتخاب را داشته باشید باید نسبت به هر کدام از انواع سیستم مدیریت محتوا شناخت نسبیای داشته باشید. شما بعد از خرید هاست و دامنه برای سایت خود به یک سیستم مدیریت محتوا نیاز دارید. اما این که کدام CMS بهتر است ممکن ذهن شما را مشغول کند. ما در این مقاله قصد داریم به توضیح مختصری دربارهی سیستمهای مدیریت محتوا بپردازیم و پس از آن معروفترین و پرکاربردترین سیستمهای مدیریت محتوا را به شما معرفی کنیم.
سیستم مدیریت محتوا یا CMS چیست؟
Content management system مخفف CMS همان سیستم مدیریت محتوا میباشد. این سیستم نرم افزاری شامل ابزارهایی برای مدیریت راحت و بهتر وبسایتها میباشد. برای استفاده از این سیستم نیاز به داشتن دانش برنامه نویسی نیست و کاربران با هر سطح دانشی میتوانند از این سیستمهای مدیریت محتوا برای طراحی و راه اندازی سایتشان استفاده کنند. شما با استفاده از CMSها قادر هستید انواع سایتهای پویا یا داینامیک ایجاد نمایید. سیستمهای مدیریت محتوا ابزارها و قابلیتهایی را که در اختیار شما قرار میدهند همگی قابلیت مدیریت مطالب تصاویر، پیوندها و… را دارند. CMSها برای سایت، به شما این امکان را میدهند تا پروسه تولید محتوای خود را در یک رابط جذاب که مورد پسند کاربر میباشد اصلاح و مدیریت کنید. همچنین بدون هیچگونه نیازی به برنامهنویسی فقط با استفاده از تمها و افزونههای مختلف مربوط به هریک از انواعCMS ، میتوانید سایت خود را شخصیسازی و مدیریت کنید.
ویژگیهای یک سیستم مدیریت محتوا خوب
در حالت کلی میتوان یکسری ویژگیهایی را برای تشخیص یک سیستم مدیریت محتوا خوب در نظر گرفت از جمله:
- قابلیت توسعه عملکرد امنیتی، رفع باگها
- شخصیسازی یا امکان افزودن قابلیت و توسعه امکانات
- قابلیت به روزرسانی و توسعه
- دارای ابزارهای لازم جهت مدیریت و انتشار انواع محتوا
- امکان انتشار محتوای جدید و سهولت امر
- دارای امکاناتی از قبیل برچسبگذاری، دستهبندی و…
معرفی انواع CMS
- سیستم مدیریت محتوای وردپرس WordPress
بدون شک وردپرس را میتوان یکی از بزرگترین و پیشرفتهترین سایت سازهای دنیا به شمار آورد. با این CMS بیش از 60 درصد از وبسایتهای دنیا طراحی شدهاند. آمار نظرسنجیهای اخیر نشان میدهد که وردپرس به عنوان بهترین سیستم مدیریت محتوا برای فروشگاه میباشد. از دیگر مواردی که سایت ساز وردپرس را از سایر سایت سازها متمایز کرده، حجم کم و بهینه بودن آن برای بیشتر موتورهای جستجو است. مرجع رسمی فارسی زبان این سیستم به نشانی www.wp-persian.com و مرجع اصلی آن به نشانی www.wordpress.org میباشد.

Cms WordPress
برخی امکانات وردپرس
- منبع باز
- دارای تم و پوستههای متنوع
- انعطافپذیر
- بروز رسانی خودکار
- دارای ابزارهای کامل جهت راه اندازی انواع سایتها
- و…
- سیستم مدیریت محتوای جوملا Joomla
جوملا را از قدیمیترین اسکریپتهای تحت PHP میتوان به شمار آورد. با نصب این CMS به راحتی قادر هستید فایلها، متون و تصاویر خود را نمایش دهید. جوملا علاوه بر رایگان بودن، دارای محیط کاربری زیبا و گرافیک عالی است که به راحتی قابل توسعه و ارتقا میباشد. مرجع فارسی این سیستم به نشانی www.joomlafarsi.com و مرجع اصلی آن به نشانی www.joomla.org میباشد.

Cms Joomla
برخی امکانات جوملا
- اپن سورس
- قابلیت ایجاد مطالب با صفحات گرافیکی
- قابلیت ایجاد وبلاگ
- قابلیت ارتقاء و بروز رسانی
- قابلیت ایجاد انواع وبسایت
- و….
- سیستم مدیریت محتوای دروپال Drupal
دروپال نیز یکی از محبوبترین CMSها جهان میباشد که برای مدیریت و طراحی سایتهای اینترنتی راه اندازی شده است. این سایتساز دارای متن باز میباشد و بدین معناست که رایگان در دسترس کاربران قرار دارد. از دلایلی که کاربران از دروپال استفاده میکنند سادگی و تنوع امکانات آن است، همچنین دروپال جز امنترین CMSها است. مرجع اصلی سیستم مدیریت محتوای دروپال به نشانی www.drupal.org میباشد.

Cms Drupal
برخی امکانات دروپال
- قابلیت بروز رسانی
- مدیریت تصاویر و ویدئوها
- مدیریت مطالب و منوها
- دارای امکانات امنیتی
- و…
- سیستم مدیریت محتوای نیوک phpNuke
PHP Nuke سایتساز تحت PhP است که توانایی ایجاد کردن صفحات پویا و داینامیک را برای شما فراهم کرده است. نیوک نیز یکی از قدرتمندترین سایتسازهای دنیا است که بدون داشتن دانش کافی از کد نویسی و تنها با فشردن چند کلیک میتوانید صفحات گرافیکی را خلق کنید. مرجع فارسی این سیستم به نشانی www.phpnuke.ir و مرجع اصلی آن به نشانی www.phpnuke.org میباشد.

Cms phpNuke
برخی امکانات نیوک
- تنظیمات امینتی پیشرفته
- مسدود کردن دسترسی برخی از IPها به سایت
- ارسال خبرنامه برای اعضا سایت
- ابزار دانلود فایل
- و…
- سیستم مدیریت محتوای تایپو3 TYPO3
TYPO3 یک سیستم محبوب مدیریت محتوای منبع باز یا اپن سورس است. شما میتوانید از قابلیت انعطاف پذیری و توسعه پذیری آن لذت ببرید. مرجع اصلی آن به نشانی www.typo3.org است.
- فروشگاهساز پرستاشاپ PrestaShop
پرستاشاپ را بیشک میتوان یکی از قدرتمندترین و حرفهایترین فروشگاهسازهای دنیا به شمار آورد که بسیار گسترده است. شما با استفاده از این فروشگاهساز میتوانید محصولات و خدمات خود را قیمتگذاری و در نهایت تجارت آنلاین خود را آغاز کنید. پرستاشاپ از بهترین سیستمهای مدیریت محتوا برای فروشگاه میباشد که در سالهای 2010، 2011، 2012، 2013 و 2014 موفق به دریافت جایزه بهترین فروشگاهساز جهان شده است. این فروشگاهساز opensource است و به صورت فارسی قابل نصب خواهد بود.

Cms PrestaShop
برخی امکانات پرستاشاپ
- ایجاد تعداد نامحدود تصویر برای هر محصول
- امکان جستجوی پیشرفته محصولات
- امکان سفارش محصولاتی که در انبار موجود نیست
- امکان صدور پیش فاکتور به صورت pdf
- نمایش محصولات ویژه و پرفروش در صفحه اصلی
- و…
- فروشگاهساز اپن کارت OpenCart
اپن کارت یک سیستم فروشگاهساز حرفهای متن باز است که براساس ویژگیهای کاربردی و ظاهری جذاب طراحی شده است. مرجع فارسی این سیستم به نشانی www.opencart.ir و مرجع اصلی آن به نشانی www.opencart.com میباشد. این فروشگاهساز امروزه یکی از پرطرفدارترین سیستمهای مورد استفاده در فروشگاههای آنلاین است.

Cms OpenCart
برخی امکانات اپن کارت
- سئو قدرتمند
- چند زبانه و چند فروشگاهی بودن
- دارای سیستم کوپن تخفیف
- امکان دستهبندی محصولات به صورت نامحدود
- دارای رابط کاربری زیبا، جذاب
- و…
- فروشگاهساز مجنتو Magento
برای کار با فروشگاهساز مجنتو نیاز به آموزش و یادگیری دارید، زیرا کار با محیط مدیریت آن کمی مشکل میباشد. هنوز به طور دقیق نمیتوان گفت که مجنتو جز بهترین سیستم مدیریت محتوا برای فروشگاه است، زیرا کمی پیچیده است و کاربر را دچار سردرگمی میکند. مجنتو دارای دو نسخه Enterprise و Community است که نسخهی اول را باید خریداری کنید ولی دیگری رایگان در دسترس میباشد.

Cms Magento
برخی امکانات مجنتو
- قابلیت جستجوی پیشرفته
- انعطاف پذیری مناسب
- ابزار تجاری قوی جهت بازاریابی قدرتمند محصولات
- و…
Leave A Comment